Slachtoffer onder druk gezet na bedrijfsongeval

Print
Slachtoffer onder druk gezet na bedrijfsongeval

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Grote en kleine heide / Miegelsum-Keuter / Maasbree - De inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft drie verdachten uit Maasbree, Meerlo en Berghem aangehouden omdat ze een slachtoffer van een bedrijfsongeval in Venlo zouden hebben willen beïnvloeden.

Door het geven van een vals certificaat en het onder druk zetten van het slachtoffer om te liegen, hoopten de verdachten geen boete te krijgen voor het arbeidsongeval. De inspectie van het ministerie heeft de zaak onderzocht. De aanhouding is verricht in opdracht van het functioneel parket

Ongeval met heftruck
Het bedrijfsongeval vond plaats in juni 2016 bij een ondermening in Venlo. De chauffeur van een palletheftruck rijdt die avond met drie pallets met komkommers. In een bocht kantelen de pallets en de chauffeur springt onder het rijden van de heftruck af. Gevolg is wel dat de heftruck over zijn  been rijdt en de betrokkene hierdoor een open beenbreuk oploopt. De man is nog steeds arbeidsongeschikt hierdoor.

Onder druk gezet
Tijdens het onderzoek wordt de directie Opsporing van de inspectie SZW benaderd door de collega’s van de afdeling Arbo van de inspectie omdat er twijfel is gerezen over bepaalde documenten. Uit het onderzoek is het vermoeden gerezen dat het slachtoffer onder druk is gezet om niet de hele waarheid te vertellen over het ongeluk. Daarnaast heeft een leidinggevende van het bedrijf na het ongeluk bij een uitzendbedrijf uit Venlo een vervalst certificaat laten opmaken waaruit zou blijken dat het slachtoffer zijn diploma had om op de heftruck te rijden. Het slachtoffer heeft vermoedelijk onder druk het certificaat ondertekend.

Aanhouding
Bij de aangehouden personen gaat het om een 47-jarige man uit Maasbree, de leidinggevende van het uitzendbureau uit Meerlo, een 50-jarige man uit Berghem, leidinggevende van het bedrijf in Venlo waar de uitzendkracht werkzaam was en een 49-jarige man uit Meerlo die het valse certificaat leverde. De drie verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen