Blinde en slechtzienden doen mee aan Venloop

Print
Blinde en slechtzienden doen mee aan Venloop

Afbeelding: Janine Peeters

Grote en kleine heide - Twee slechtzienden en een blinde doen zaterdag mee aan de wandeldag van de Venloop. Zij worden begeleid door tien buddy’s.

Initiatief voor deze bijzondere wandeltocht is de Venlose Janine Peeters.

Sigarettenwinkel
Haar vader Frank wandelde in 2014 mee als slechtziende. In Venlo zullen velen hem kennen als de man die in de kleinste sigarettenwinkel van de stad werkte, bij Jan Klaassens.

"Door een oogziekte was zijn gezichtsvermogen nog maar 7 procent. Hij was van plan ook in 2015 mee te doen, maar overleed helaas in 2014. Als eerbetoon aan hem heb ik toen zelf gewandeld. Maar ook de Stichting Frank Peeters Foundation opgericht. Daarmee zamel ik geld in voor de Stichting Oogfonds Nederland, die onderzoek doet naar erfeliijke oogziektes. Eind dit jaar willen we een diner organiseren in een geheel donkere ruimte. Zo kunnen mensen ervaren wat het is om niets of bijna niets te zien."

10 kilometer
Janine Peeters vertelt dat morgen tien kilometer wordt gewandeld door de visueel gehandicapten en hun begeleiders. "Dat is een mooie afstand. Ze lopen toch wat langzamer dan wij. Volgend jaar doen we weer mee. Ik hoop ik dat er dan nog meer blinden of slechtzienden meedoen."

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen