Fietsbrug goed voor toerisme in de Westelijke Mijnstreek

Print
Fietsbrug goed voor toerisme in de Westelijke Mijnstreek

Afbeelding: iStock

Een fiets- en wandelbrug tussen Stein en Maasmechelen is goed voor de ontwikkeling van de recreatie en het toerisme in de regio.

Dat was woensdag de boodschap tijdens een conferentie in Elsloo, waaraan onder meer gemeenten, de beide provincies Limburg, Rijkswaterstaat en vertegenwoordigers van toeristische organisaties deelnamen.

Toerisme en recreatie
Volgens VVV-directeur Anya Niewierra is zo’n brug een goede katalysator voor de verdere ontwikkeling van toerisme en recreatie in de Westelijke Mijnstreek. Lambert Schoenmaekers, projectleider van het RivierPark Maasvallei, vond de brug een goede aanvulling op de veerpontjes, die niet het hele jaar in de vaart zijn. De oever aan de zuidzijde van Meers leek hem de meest haalbare plek om een brug te realiseren.

Haalbaarheid
Besloten werd een haalbaarheidsstudie te verrichten. Gedeputeerde Eric Geurts (Pvda, Toerisme), net als zijn Belgische collega Igor Philtjens ook voorstander van de brug, stelde daar 25 mille voor beschikbaar.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →