Fietsbrug goed voor toerisme in de Westelijke Mijnstreek

Print
Fietsbrug goed voor toerisme in de Westelijke Mijnstreek

Afbeelding: iStock

Een fiets- en wandelbrug tussen Stein en Maasmechelen is goed voor de ontwikkeling van de recreatie en het toerisme in de regio.

Dat was woensdag de boodschap tijdens een conferentie in Elsloo, waaraan onder meer gemeenten, de beide provincies Limburg, Rijkswaterstaat en vertegenwoordigers van toeristische organisaties deelnamen.

Toerisme en recreatie
Volgens VVV-directeur Anya Niewierra is zo’n brug een goede katalysator voor de verdere ontwikkeling van toerisme en recreatie in de Westelijke Mijnstreek. Lambert Schoenmaekers, projectleider van het RivierPark Maasvallei, vond de brug een goede aanvulling op de veerpontjes, die niet het hele jaar in de vaart zijn. De oever aan de zuidzijde van Meers leek hem de meest haalbare plek om een brug te realiseren.

Haalbaarheid
Besloten werd een haalbaarheidsstudie te verrichten. Gedeputeerde Eric Geurts (Pvda, Toerisme), net als zijn Belgische collega Igor Philtjens ook voorstander van de brug, stelde daar 25 mille voor beschikbaar.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen