Isolatie woningen bij nieuwe railterminal Venlo

Print
Isolatie woningen bij nieuwe railterminal Venlo

Afbeelding: Ermindo Armino

Grote en kleine heide - Greenport Venlo gaat 23 woningen bij de nieuwe railterminal op Trade Port Noord al op korte termijn volledig isoleren.

De woningen komen bij het Rijk in aanmerking voor isolatie van woon- en slaapkamer, maar die ingreep via het ministerie wordt mogelijk pas in 2023 uitgevoerd.

Geluidsoverlast
Vanwege zorgen van de bewoners over toename van geluidsoverlast door terminal biedt Greenport Venlo aan de 23 woningen eerder én volledig te laten isoleren. "Dit is in principe niet onze verantwoordelijkheid, maar wij vinden het wel netjes dit te doen”, zegt Pieterjan van der Hulst van Greenport Venlo.

Kosten
De volledige isolatie van één huis kost naar schatting 50.000 euro. Greenport schiet de benodigde ruim één miljoen euro voor en hoopt in ieder geval de kosten voor de woon- en slaapkamers later terug te krijgen van het Rijk. Volgens Van der Hulst vindt daar momenteel overleg over plaats. De meerkosten probeert Greenport af te dekken door ruimte te vinden in het 60 miljoen euro tellende budget voor de komst van de railterminal.

De railterminal tussen Venlo en Sevenum wordt gebouwd door het bedrijf Cabooter en moet in 2019 operationeel zijn. De ontwikkeling is nodig voor de overslag van goederen van spoor naar weg en andersom.