Hardlopers Venloop nemen bezit van Venlo

Print
Hardlopers Venloop nemen bezit van Venlo

Afbeelding: De Limburger

Grote en kleine heide - Sinds het startschot voor de eerste Bambinoloop om 10.00 uur zondagochtend bevolken duizenden hardlopers de straten in de gemeente Venlo.

Maar liefst 21.300 mensen doen zondag mee aan diverse hardloopwedstrijden tijdens de twaalfde editie van de Venloop.

Aantal deelnemers
De vijf kilometer wordt gelopen door 2700 deelnemers. Bij de tien kilometer staan 7390 hardlopers aan de start. De halve marathon, die om 14.00 vertrekt, telt een kleine 10.000 starters. Die laatste afstand was afgelopen zomer binnen 46 uur uitverkocht. Tijdens de halve marathon komen deelnemers behalve in Venlo ook door Tegelen, Steyl, Hout-Blerick en Blerick.

Goed weer
Vanwege het goede weer verwacht de organisatie van de Venloop dat de stad zondag door zo'n 100.000 mensen wordt bezocht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen