Erespeld voor scheidend voorzitter Venloop

Print
Erespeld voor scheidend voorzitter Venloop

Afbeelding: Le Giesen

Grote en kleine heide - Nico van Knippenberg (52) heeft zondagmiddag tijdens zijn laatste Venloop als voorzitter de Erespeld van de gemeente Venlo ontvangen.

Hij ontving de op één na hoogste gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Antoin Scholten van Venlo.

Beloning voor mooie prestatie
Volgens de gemeente heeft Van Knippenberg er als voorzitter van de stichting Venlo-Loopstad.com voor elkaar gekregen "om jong en oud, Venlonaren, Nederlanders en andere nationaliteiten te laten rennen of wandelen." Onder Van Knippenberg groeide de Venloop, die dit jaar zijn twaalfde editie beleeft, uit tot een vijfdaags loopevenement met zo'n 27.000 deelnemers. Volgens de gemeente heeft de ontwikkeling die de Venloop heeft doorgemaakt grote invloed op de reputatie van de stad, haar sociale samenhang, culturele identiteit en economische weerbaarheid.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen