Giro555 haalt al 24 miljoen euro voor hongersnood op

Nicolette van Dam tijdens de Nationale Actiedag van Giro555.

Nicolette van Dam tijdens de Nationale Actiedag van Giro555.© ANP

De inzamelingsactie van Giro555 voor slachtoffers van de hongersnood heeft tot nu toe ruim 30 miljoen euro opgeleverd.

Redactie

Die tussenstand werd woensdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Pauw.

20 miljoen mensenHet geld gaat naar slachtoffers van hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Hier kampen momenteel 20 miljoen mensen met een tekort aan eten.

TyphoonBekende Nederlanders, zoals Jan Slagter, Hadewych Minis en Margot Ribberink, en YouTubers als BanjoMovies en King Alert ondersteunen de actie door telefoontjes aan te nemen, via social media oproepen te doen en cheques en giften in ontvangst te nemen. De hele dag door besteden radio en televisie aandacht aan de actie. Radio 2 zendt live uit vanuit Beeld en Geluid en in de studio zijn optredens van artiesten als Typhoon en Bløf. Presentator Art Rooijakkers is het gezicht van Giro555.

Virtuele levensVoor het eerst in de geschiedenis van Giro555 zetten ook bekende gamers, zoals Kwebbelkop, TheKing77NL en Sjaak, zich in. Zij zetten hun virtuele leven op het spel in een vier uur durend gaming event, dat begon om 17.00 uur. In de competitie wordt gespeeld met populaire games zoals Mario Kart, FIFA 17, Rocket League en Formule 1. Via donaties kunnen mensen extra virtuele levens voor hun helden kopen.

Vrijwilligers zitten klaar om telefonische giften te ontvangen via het nummer 0800 11 12. Ook kunnen mensen geven via de website www.giro555.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee