Weer inval in kampje Voerendaal

© De Limburger

© Google Maps

© Archief DL

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De Belastingdienst is woensdagmorgen begonnen met een invorderingsactie op het kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal.

Rob Sporken

Hoewel het geen strafrechtelijke actie betreft, is de politie preventief aanwezig om ervoor te zorgen dat de medewerkers van de Belastingsdienst veilig hun werk kunnen doen.

Verborgen ruimtesBij de inval worden honden ingezet die getraind zijn in het zoeken naar geld en zijn ook leden van het Advanced Search Team ingeschakeld. Deze afdeling van de Koninklijke Landmacht is gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen ruimtes. Een woordvoerder van de Belastingdienst wilde niet zeggen hoe hoog de schuld is van de bewoner van het pand, maar gaf wel aan dat het om een groot bedrag gaat.

Auto’sTien maanden geleden werd het kampje op initiatief van de gemeente bezocht door zestig leden van een Flexteam. Daar waren medewerkers van onder andere energiebedrijf Enexis, milieudienst RUD, de brandweer en de Belastingdienst bij betrokken. In verband met achterstallige betalingen aan de Belastingdienst werden destijds meerdere auto’s en een groot aantal fitnessapparaten in beslag genomen, en werd een woonwagen weggehaald.

Lees het artikel hierover uit ons dossier hier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee