Politie heeft nieuwe hoofdverdachte voor moord op Sofie: 'de man met de blauwe jas'

Het lichaam van Sofie Muylle werd twee maanden geleden gevonden in Knokke. De politie beschouwt “de man met de blauwe jas” nu als hoofdverdachte van de moord.

Het lichaam van Sofie Muylle werd twee maanden geleden gevonden in Knokke. De politie beschouwt “de man met de blauwe jas” nu als hoofdverdachte van de moord.© Het Nieuwsblad

Het lichaam van Sofie Muylle werd aangetroffen onder het houten terras van brasserie Le P’tit Bedon.

Het lichaam van Sofie Muylle werd aangetroffen onder het houten terras van brasserie Le P’tit Bedon.© Het Nieuwsblad

thumbnail: Het lichaam van Sofie Muylle werd twee maanden geleden gevonden in Knokke. De politie beschouwt “de man met de blauwe jas” nu als hoofdverdachte van de moord.
thumbnail: Het lichaam van Sofie Muylle werd aangetroffen onder het houten terras van brasserie Le P’tit Bedon.

Ruim twee maanden na de dood van Sofie Muylle zoekt de politie nu specifiek naar “de man met de blauwe jas”, die intussen als hoofdverdachte van de moord beschouwd wordt.

Redactie

Sofie Muylle werd op 22 januari - midden in de nacht - dood gevonden op het strand van Knokke. De 27-jarige uit Roeselare was die nacht eerst samen met haar vriend op stap geweest. Sofie en haar vriend – met wie ze nog maar pas samen was – hadden al wat drankjes op toen ze rond vijf uur ’s nachts in de KZ Piano Bar in Knokke tegen haar vriend zei dat ze “even een luchtje ging scheppen”.

Een kwartiertje daarna ging de vriend van Sofie haar zoeken. Ze was nergens meer te bespeuren. Hij ging terug de bar in, maar besloot na een poosje zijn zoektocht weer te hervatten. Hij stuurde haar meerdere berichtjes, maar wanneer hij even later in haar achtergelaten handtas kijkt, zit daar de mobiele telefoon van Sofie nog in. Hij blijft wachten in de bar, in de hoop dat ze nog terugkomt. Tevergeefs.

Als de zon al bijna opkomt besluit de uitbaatster van de Piano Bar om het café te sluiten. Ze zet de vriend van Sofie af bij het station. Bij een politiekantoor in Knokke doet hij aangifte van de verdwijning en gaat naar huis. Enkele uren later wordt het lichaam van Sofie Muylle aangetroffen onder het houten terras van brasserie Le P’tit Bedon, op zo’n anderhalve kilometer van de Piano Bar.GewurgdAlles wijst erop dat Sofie niet ver van de zee om het leven werd gebracht. Uit een autopsie blijkt dat Sofie gewurgd is. Van seksueel misbruik is geen sprake, daar hebben de onderzoekers geen enkel spoor van teruggevonden. Sofie werd ook niet beroofd: haar handtas liet ze achter in de Piano Bar en een dure halsketting die ze van haar vriend kreeg, hangt nog altijd om haar nek.

De volgende dagen en weken gaat het Brugse gerecht koortsachtig op zoek naar nieuwe aanwijzingen. De politie loopt bekijkt alle camerabeelden waarop Sofie te zien is. Maar twee maanden na de moord loopt de dader nog altijd vrij rond.

Hoofdverdachte in het onderzoek is nu de man met de blauwe jas.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee