Seksclub Yin Yang mag voorlopig open blijven

© John Peeters

Saunaclub Yin Yang in Roermond en het pensiongedeelte van hotelboerderij de Roerdalhoeve in Melick mogen voorlopig open blijven. Dat heeft de voorzieningenrechter in Roermond besloten. De burgemeesters van de gemeenten Roermond en Roerdalen wilden beide panden sluiten nadat bij politieinvallen eind vorig jaar harddrugs waren aangetroffen.

Remco Koumans

De drugs in de saunaclub werden aangetroffen in de kluisjes van bezoekers. In totaal ging het om 6,92 gram harddrugs verdeeld over twaalf kluisjes. Volgens de voorzieningenrechter is het aannemelijk dat de bezoekers deze drugs hadden meegebracht en was er geen sprake van handel in verdovende middelen. De burgemeester is dan ook niet bevoegd om het pand te sluiten.

Xtc-pillenIn de Roerdalhoeve, waar de vrouwen die in YinYang werken doorgaans verblijven, werden 41 xtc-pillen aangetroffen in de bedrijfswoning naast het pensiongedeelte. Die bedrijfswoning mag worden gesloten omdat bij zo’n hoeveelheid pillen wel aannemelijk is dat het voor de handel bedoeld is, oordeelt de rechter. Omdat de bedrijfswoning losstaat van het pensiongedeelte mag de Roerdalhoeve wel open blijven.

Voorlopig oordeelBij de uitspraken gaat het om een voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter, in afwachting van de bezwaarprocedures bij de gemeenten. YinYang had om een uitspraak van de rechter gevraagd om te voorkomen dat de panden zouden worden gesloten voordat er een uitspraak laag in de gemeentelijke bezwaarprocedure.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee