Hugo Charles vijf jaar na verdwijning dood verklaard?

© archief De Limburger

Het is vandaag op de dag af vijf jaar geleden dat autohandelaar Hugo Charles (47) uit Echt spoorloos verdween.

Jos Emonts

Zijn familie en vrienden hebben nog maar heel weinig hoop dat ze ooit nog te weten komen wat met hem is gebeurd en waar zijn laatste rustplaats is. Zijn twee volwassen dochters staan binnenkort voor de helse afweging of ze hun vader officieel dood moeten laten verklaren. Dat zegt Charles’ zakenpartner en boezemvriend Wim Vintgens.

Wonden opengereten"De wonden worden op zo’n bijzondere dag weer opengereten. We worden er keihard mee geconfronteerd dat we waarschijnlijk nooit zullen weten waarom we Hugo precies vijf jaar geleden voor het laatst gezien en gesproken hebben. Dat kans op een oplossing is nog maar één procent. Aan dat strohalmpje proberen we ons toch vast te klampen.” Vintgens hoopt dat de dader of daders alsnog wroeging krijgen.

WroegingNa vijf jaar dringt in verdwijningszaken de bittere werkelijkheid zich op dat de vermissing ook juridisch afgehandeld moet worden. ”Je vader dood laten verklaren, dat doe je niet gemakkelijk. Helaas zijn er redenen om dat wel te doen. Een termijn van vijf jaar na de vermissing is vaak een ijkpunt. Ook dat maakt deze dag bijzonder”, zegt Vintgens.

Meer over deze zaak in De Limburger van donderdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee