Computerstoring treft patiënten poliklinieken

© Ermindo Armino

Enkele tientallen patiënten van poliklinieken van het Zuyderlandziekenhuis in Geleen, Heerlen, Brunssum en Kerkrade zijn woensdagochtend naar huis gegaan, omdat door een computerstoring hun afspraak niet door kon gaan.

Erwin Schmidt

Volgens een zegsman moest het elektronisch patiëntensysteem opnieuw worden opgestart, omdat het te traag werkte. Daardoor was het systeem een kleine twee uur niet beschikbaar. Patiënten met een afspraak hadden de keus om naar huis te gaan of te wachten op het weer beschikbaar worden van de benodigde gegevens.

StoringAfgelopen maandag werkte het patiëntensysteem ook al traag, maar kon er doorgewerkt worden, meldt de woordvoerder. Toen de storing zich woensdagochtend herhaalde is besloten tot een herstart van het systeem.

Door de storing zijn enkele operaties later gestart dan de bedoeling was. Wel konden de geplande operaties gewoon doorgaan.

Gratis parkerenPatiënten die huiswaarts gingen, mochten gratis de parkeerplaatsen verlaten. Hiervoor werden de slagbomen opengezet. Volgens de woordvoerder wordt er snel een vervangende afspraak met deze mensen gemaakt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee