Witwaszaak: gemeentesecretaris Leudal wordt vrijgelaten

De politie doet onderzoek bij de woning van Pieter H. en Diana Noppers.

De politie doet onderzoek bij de woning van Pieter H. en Diana Noppers.© De Limburger/Peter Schols

Gemeentesecretaris Diana Noppers van Leudal komt donderdag op vrije voeten.

Kitty Borghouts

Dat heeft de Raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant woensdag beslist. Haar voorlopige hechtenis wordt geschorst.

Persoonlijke belangenDe Raadkamer oordeelde dat er wel genoeg grond was om haar, net als haar echtgenoot Pieter H., 30 dagen langer gevangen te houden, zoals het Openbaar Ministerie had gevraagd. Maar omwille van de 'persoonlijke belangen' van Noppers besloot de Raadkamer dat ze naar huis mag. Wat daaraan ten grondslag ligt, wil een woordvoerster van de rechtbank niet zeggen. Ook zijn er voorwaarden aan haar vrijlating verbonden.

Pieter H. moet nog wel zeker 30 dagen vast blijven zitten.

450.000 euroVolgens Noppers' advocaat Paul Acda komt de witwasverdenking richting zijn cliënt neer op kledingaankoop ter waarde van 40.000 euro. “Maar een goede onderbouwing van dat bedrag heb ik in het dossier niet gezien”, zegt hij. Echtgenoot Pieter H. wordt ervan verdacht de gemeente Helmond voor forse bedragen te hebben benadeeld toen hij daar hoofd inkoop was. Uit intern onderzoek van Helmond blijkt dat het om 450.000 euro gaat, maar Justitie wil dat bedrag niet bevestigen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee