Vragen over verkeersoverlast in Sittard

© iStock

Coalitiepartij GOB wil van het stadsbestuur weten of wegafsluitingen voor aanleg van Het Groene Net in Sittard wel worden afgestemd met andere wegwerkzaamheden in en rond Sittard-Geleen. De partij heeft een reeks vragen gesteld over de verkeersdoorstroming die ‘ernstig wordt verstoord’.

Redactie

Sinds woensdag is de Lupinestraat niet meer toegankelijk via de Tunnelstraat. Omdat Het Groene Net onder de spoortunnel wordt aangelegd, is hier tijdelijk maar een rijbaan open, waarbij het verkeer in twee richtingen met verkeerslichten wordt geregeld. Tegelijkertijd zorgen werkzaamheden aan de Leyenbroekerweg voor verkeershinder. Gevolg is dat er op alle wegen die uitkomen op rotonde De Wissel (Rijksweg, Odasingel en Elisabeth van Barstraat) files staan.

OverlastRaadslid Marcel Claessens (GOB) constateert dat de overlast door wegwerkzaamheden nu al maanden duurt. Daarnaast stelt hij vast dat de verkeersstromen toenemen door de ontwikkelingen rond VDL Nedcar en de Chemelot-site. Hij wil weten of het wegennet van Sittard-Geleen wel voldoende hierop is voorbereid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee