Habiba-challenge: fan van rapper Boef rent in onderbroek over A73

Man rent in onderbroek over A73 bij Blerick.

Man rent in onderbroek over A73 bij Blerick. © YouTube

Een fan van rapper Boef heeft een video online geplaatst waarin hij in zijn onderbroek over de A73 bij Blerick rent. Aanleiding: de Habiba-challenge van de razend populaire rapper.

Redactie

Die uitdaging houdt in dat jongens in onderbroek over straat rennen.

A73Een Venlonaar vond dat nog niet spannend genoeg en besloot 's avonds laat in onderbroek over de A73 bij Blerick te rennen. Beelden van de actie werden later via sociale media verspreid.

AfkeurenDe politie laat weten nog niet op de hoogte te zijn van de video, maar raadt dergelijk gedrag sterk af. "Voor je eigen en andermans veiligheid", laat een woordvoerder weten.

Gigantische hitDe Habiba-challenge is een gevolg van het nummer Slaaptekort van rapper Boef. De nummer een-hit van de populaire artiest wordt honderdduizenden keren per dag wordt beluisterd via Spotify en de clip van het liedje is inmiddels al dik zes miljoen keer bekeken op YouTube.

VoorbeeldIn de openingsscène van die clip rent de bekende rapper in zijn onderbroek door het beeld. Fans besloten hun grote voorbeeld na te doen en de Habiba-challenge was geboren. Via een speciaal Instagram-account worden de rennende jongens - en een enkel meisje - vereeuwigd.

LimburgUit de verzameling foto's van rennende mannen in onderbroek blijkt overigens dat de rapper niet alleen een Limburgse fan heeft die over de A73 rent, elders in Venlo is het ook raak:

 

Nr. 86 #habibachallenge @faisal_bazoer6

Een bericht gedeeld door Habiba Challenge (@boefchallenge) op

Datzelfde geldt voor Maastricht:

 

Yaya! Habiba challenge! Geklaart!??@boef072 tag hem @boefchallenge

Een bericht gedeeld door Aussi Boef (@khalidmaastricht) op

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee