Samsung onthult futuristische smartphone Galaxy S8

© AFP

Samsung heeft woensdag zijn nieuwste topmodellen smartphones onthuld. Met de Galaxy S8 en S8+ wil de Koreaanse technologiegigant de herinnering aan het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7, die vorig jaar uit de handel moest worden gehaald, uitwissen.

Redactie

Veel details over het nieuwe toestellen waren op voorhand al uitgelekt. Zo bestaat een voor smartphonebegrippen groot deel van de voorkanten uit scherm en presenteerde Samsung een eigen digitale assistent, Bixby, die met stemcommando's te bedienen is. Ook de nieuwe gezichtsherkenning om de telefoon te openen was al bekend.

Veilige accuVerder benadrukte het bedrijf bij de presentatie dat het toestel beschikt over een volledig veilige accu, het pijnpunt van het uiteindelijk teruggeroepen paradepaardje van vorig jaar. Batterijen van de Galaxy Note 7 waren ontploft of in brand gevlogen.

Volgens Samsung werden de problemen met de Note 7 veroorzaakt door batterijen met de verkeerde maat, wat tot oververhitting en brand leidde. De accu paste niet goed in de behuizing van het toestel.

799 euroDe nieuwe telefoons zijn beschikbaar in drie kleuren: zwart, zilver en grijs. Op 28 april zijn ze verkrijgbaar voor respectievelijk 799 euro voor het kleine model en 899 voor de grotere telefoon. Dat is een week nadat de smartphone in de Verenigde Staten in de verkoop gaat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee