In mei duidelijkheid over zwerfafvalprobleem Venlo

© De Limburger

Wethouder Ben Aldewereld (VenLokaal, Wijken) wil in mei met de Venlose gemeenteraad in gesprek over de problematiek rond het zwerfafval op straat.

Harry Lücker

Hij reageerde daarmee tijdens de raadsvergadering van woensdagavond op een voorstel van PvdA, LokaleDemocraten en GroenLinks die er bij de gemeente erop aandrongen zelf actie te ondernemen in wijken waar burgers de rotzooi op straat laten liggen.

Handen uit de mouwenDe gemeente Venlo bezuinigde eerder de jaarlijkse twee ton voor het ophalen van zwerfafval weg. In plaats daarvan moesten burgers zelf de handen uit de mouwen steken. Dat paste ook naadloos in de Venlose visie dat de gemeente er niet meer voor alles is.

StimulerenDesondanks worden in zeven van de 21 wijken nog altijd geen zwerfafval door burgers opgehaald. In die wijken zou de gemeente zelf de regie moeten nemen en burgers en verenigingen stimuleren daar werk van te maken, zo betoogden de drie partijen. Uiteindelijk konden ze zich vinden in de oplossing van de wethouder om in mei daarover het gesprek aan te gaan. Dan staat er behalve een evaluatie van het beleid ook de voorbereiding op de begroting op de agenda.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee