Krijgt Weert te maken met een tsunami aan zwarte ratten?

Print
Krijgt Weert te maken met een tsunami aan zwarte ratten?

Afbeelding: Istock

De kans bestaat dat Weert binnenkort overspoeld wordt met zwarte ratten.

De dieren komen af op fruit dat van bomen op de grond valt en daar blijft liggen. Voor de zwarte ratten is fruit een feestmaal. Om die reden kapte de gemeente Weert onlangs een aantal bomen in het kerkdorp Laar. De bomen stonden bij de bebouwde kom. Het fruit ervan bleef liggen, waarop de bewoners te maken kregen met een heuse rattenplaag. Met alle schade van dien. Voor de gemeente zat er niet ander op dan de bomen te kappen. Zegt wethouder Martijn van den Heuvel.

Duizenden
De roept in Weert wel meteen de vraag op hoe dat dan op andere plekken in Weert uit gaat werken. In Weert werd onlangs namelijk een succesvolle actie gehouden waarbij duizenden fruitbomen werden verstrekt aan bewoners. Die worden nu overal geplant.

Plukken
Verder wil de gemeente meer fruitbomen in parkjes en plantsoenen plaatsen. Volgens wethouder Geert Gabriëls is dan wel een vereiste dat het fruit geplukt wordt. Eventueel fruit dat op de grond terecht komt, moet opgeruimd worden om te voorkomen dat Weert over een aantal maanden overspoeld wordt door de zwarte rat.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje