Revue

© Archief De Limburger

Februari 1982. Zeven dames van de revue gestoken in matrozenpak marcheren op de bühne aangemoedigd door de man met microfoon rechts. Midden op het podium herinneren twee figuren in vijftiende-eeuwse kledij aan de schildersbroers Jan en Hubert van Eyck.

Peter de Vreede

Waar is deze foto gemaakt, hoe heet het revue-gezelschap, wat is het thema van deze opvoering, en wie herkent de acteurs op deze foto uit februari 1982?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

De oplossing van Kiek van toen van zaterdag 1 april is geworden:De man met de microfoon is Chel Savelkoul.De Gebr. Jan en Hubert van Eyck zijn Ger Hoofwijk en Willy Nakken uit Grevenbicht enhet Revuegezelschap heet Theater Komiek.Mevr. M.Eurlings-PetersBorn

Man met microfoon is Chel Savelkoul en schrijver en regisseur van het revuegezelschap Theater Komiek.De balletgroep en zanggroep de Kroenekranen. Enkele namen zijn Wendy Kraut, Cristel Muurmans, Nicole Savelkoul, met hoofd net zichtbaar Lily Smeets. Links op foto, de man op achtergrond, Frans Savelkoul, en Trees Pesgens met fotocamera op haar buik.Schuin naast haar Marion Roelofs. Op de sokkel Ger Hoofwijk en ernaast Wil Nakken (bekend als het Pumelke van de carnaval). Op achtergrond dame Truus Hoofwijk.Deze foto is gemaakt gemeenschapshuis te Grevenbicht waar meer als 30 jaar door dit gezelschap werd gespeeld.Vriendelijke Groet Wil Nakken

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee