Dochter en schoonzoon Trump 700 miljoen waard

© ANP

Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, en haar echtgenoot Jared Kushner blijven profiteren van hun uitgebreide vastgoedimperium met een waarde van zo’n 741 miljoen dollar (bijna 700 miljoen euro). Dat blijkt uit de gegevens over de eigendommen van 180 hoge regeringsmedewerkers die het Witte Huis vrijdag (lokale tijd) vrijgaf.

ANP

Woensdag werd bekend dat Ivanka Trump onbezoldigd adviseur wordt van haar vader. Die krijgt op zijn beurt al langer advies van zijn schoonzoon Kushner. Naast haar nieuwe functie houdt Ivanka een belang in het nieuwe Trump International Hotel in Washington, op steenworp afstand van het Witte Huis, schrijft The New York Times.

Tussen januari 2016 en maart 2017 verdiende zij daarmee tussen de 1 en 5 miljoen dollar. Haar belang in het hotel zou tussen de 5 en 25 miljoen dollar liggen.

Trumps regeringsploeg geldt als de rijkste uit de Amerikaanse geschiedenis. De leden van zijn kabinet en staf zouden in totaal zo’n 12 miljard dollar (ruim 11 miljard euro) waard zijn, aldus een schatting van persbureau Bloomberg.

,,Een van de meest interessante dingen die mensen vandaag gaan zien, en ik denk dat dat moet worden toegejuicht, is dat de president vele mensen in deze regering en vooral het Witte Huis heeft benoemd die zeer gezegend en succesvol zijn'', aldus Sean Spicer. Volgens de woordvoerder van het Witte Huis hebben de regeringsmedewerkers ,,een hoop opgegeven om in de regering te komen door een hoop bezittingen terzijde te zetten''.

Kushner is een van de rijkste. Tot januari, toen hij adviseur werd van Trump, was hij directeur van Kushner Companies. Ook al bekleedt hij geen formele functie meer binnen het familiebedrijf, is hij samen met zijn vrouw nog steeds een begunstigde van het vastgoedimperium via meerdere trusts.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee