RTL waarschuwde Humberto: 'Pas op met Dionne!'

© ANP

RTL 4 waarschuwde Humberto Tan op te passen met zijn affaire met Dionne Stax. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen in de tv-wereld. De zender, die al weken op de hoogte is van de situatie, drukte de presentator op het hart 'voorzichtig te zijn met zijn nieuwe situatie' zodat het geen invloed zou hebben op zijn functioneren.

AD/Dennis Jansen

Goed ingevoerde bronnen stellen dat RTL behoorlijk in de maag zit met de problemen rond de gevierde presentator, die zich de afgelopen maanden 'een tikkeltje onaantastbaar is gaan voelen' door het ene na het andere succes dat hij oogstte.Die laatste prijs was voor Humberto net iets te veel van het goede. Daardoor is hij een beetje gaan zweven

Humberto Tan was de man met het onberispelijke imago, de goedlachse presentator met de hoge gunfactor. De swingende vader in Dance Dance Dance, het middelpunt van Let's Dance, het zo succesvolle dansspektakel in de Ziggo Dome dat vorig jaar voor de tweede keer werd gehouden. En hij won de ene na de andere prijs: Omroepman van het jaar, zijn tweede Zilveren Televizier-Ster en eind vorig jaar ook nog de Sonja Barend Award voor het beste tv-interview met de vier Rotterdamse vrienden die de aanslag in de Franse concertzaal Bataclan overleefden.

Met al die prijzen op zijn schoorsteen is een gevoel van onoverwinnelijkheid ontstaan, zeggen insiders. ,,Die laatste prijs was voor Humberto net iets te veel van het goede'', weet een bron die dicht bij het vuur zit. ,,Daardoor is hij een beetje gaan zweven.''

Groeiende kritiekDe waarschuwing van RTL aan Tan - een van de belangrijkste gezichten van de zender - om op te passen met zijn buitenechtelijke relatie is niet verwonderlijk. Want tegelijk met zijn privésores kelderden ook de kijkcijfers van RTL Late Night en groeide de kritiek dat de schwung eruit is. Ironisch genoeg waren de laatste dagen voor Tan net iets beter, met kijkcijfers boven de 700.000, maar dat was uitgerekend in de dagen dat hij vol in de voor hem vervelende publiciteit stond.

Al sinds januari komt Late Night niet in de buurt van de concurrentie, Jinek en Pauw op NPO 1.

Bij zowel RTL als de NOS, waar Stax in dienst is, zwijgt men naar buiten toe over de kwestie. Intern is het bij RTL intussen een heet hangijzer.

Iedereen heeft te doen met Humberto's vrouw en kinderen, vooral voor hen stelt iedereen zich erg terughoudend op

De top van het televisiebedrijf zit niet te wachten op eigen programma's die nog extra in de vlek wrijven. Showrubriek RTL Boulevard zwijgt de kwestie tot nu toe dood. ,,Dat heeft ook te maken met de sfeer die bij heel RTL momenteel heerst'', zegt een van de RTL-bronnen. ,,Iedereen heeft te doen met Humberto's vrouw en kinderen, vooral voor hen stelt iedereen zich erg terughoudend op.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee