Geleense stofferingszaak mag niet naar Krawinkel

© iStock

Interieurspecialist Jos Dirkx mag zijn zaak niet verhuizen van de Geleense Rijksweg-Zuid naar Krawinkel. Dirkx zegt nu winkelruimte buiten Sittard-Geleen te gaan zoeken.

Redactie

Dirkx heeft de aankoop van het pand waarin nu de Keuken Kampioen nog zit noodgedwongen afgeblazen. Hij krijgt geen toestemming van het stadsbestuur om zijn zaak aan de Hofdwarsweg te vestigen.

RetailbeleidVolgens een gemeentezegsman laten het bestemmingsplan en het retailbeleid vestiging van een woonwinkel op Krawinkel niet toe. Op het terrein mogen bedrijven komen die productieruimte nodig hebben, waarbij ondergeschikte detailhandel is toegestaan, die niet meer dan 20 procent van de bedrijfsvloer inneemt. Volgens de woordvoerder produceert het stofferingsbedrijf van Dirkx zelf niets. „Hij wijzigt alleen producten.” Het op maat maken van laminaat of gordijnen ziet de gemeente niet als ‘productie’.

Dirkx is zeer ontstemd, ook al omdat hij naar eigen drie maanden heeft moeten wachten op uitsluitsel van de gemeente. “Ik ga nu op zoek naar ruimte in een andere gemeente.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee