De Haamen ook indoor onder handen

© iStock

Beek gaat De Haamen ook indoor vertimmeren. Doordat aanleg van het sportlandgoed (outdoor)een flink stuk duurder uitviel, is daarvoor minder geld beschikbaar.

Redactie

Om een tekort in de verbouwkosten van het sportlandgoed zo goed mogelijk bij te passen, gaat Beek nu aankloppen bij de provincie Limburg. Raadsbreed werd daartoe deze week een door het CDA ingediende motie omarmd. Met name voor investeringen die een bijdrage leveren aan het sportlandgoed als bovenregionaal centrum voor gehandicapten- en ouderensport denkt de raad een cofinanciering van de provincie te kunnen vragen.

ZwembadBeek zal die extra gelden nodig hebben. Want aanvankelijk was er een bedrag van 1,4 miljoen euro gereserveerd voor de opknapbeurt van de sporthal, het zwembad en de horeca op De Haamen. Wat er precies moet gebeuren zal de komende maanden duidelijk worden aan de hand van nog te inventariseren wensen en eisen bij de verenigingen die gebruik maken van de faciliteiten.

De aanleg van de sportvelden van het sportlandgoed is echter volgens de laatste berekeningen 420.000 tot 485.000 euro hoger uitgevallen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee