Politie trok alles uit de kast voor probleemgezin in Swalmen

De rolluiken van de woning bleven dicht.

De rolluiken van de woning bleven dicht.© Le Giesen

De vrouw die vrijdagmiddag is opgepakt bij de grote politieactie in Swalmen, is na het afleggen van een verklaring weer thuis. De man is aangehouden op grond van het vermoeden van wederrechtelijke vrijheidsberoving en zit op dit moment nog vast. Hij wordt nog verhoord. Om duidelijk te krijgen wat zich in de woning heeft afgespeeld, stelt de politie nog een onderzoek in onder de buurtbewoners.

Jos Bouten

Het zekere voor het onzekere. De politie trok vrijdag in Swalmen alles uit de kast. Dit gebeurde nadat er hulpgeroep klonk vanuit een woning aan de Meander.

Te vaak staan er verhalen in de krant over moord en doodslag in een gezin dat door talloze hulpverleners wordt begeleid. Dat overkomt ons niet, moet de politie Limburg hebben gedacht nadat ze vanuit Swalmen tegen half twee de melding had gekregen van hulpgeroep van een vrouw uit een woning aan de Meander.

De buurt wordt ruim afgezet met rood-witte linten en vele agenten houden de wacht. De ambulance gaat met spoed op pad en een ‘speciaal interventieteam’ van de politie, in de volksmond arrestatieteam genoemd, komt met loeiende sirene opdraven. De politie spreekt vanaf dat moment over een ‘verdachte situatie’.

ProbleemgezinDat doet zij niet voor niets. Het gezin dat in het pand woont van waaruit het hulpgeroep klonk, staat bekend als probleemgezin. Verschillende hulpverleningsinstanties bemoeien zich met het gezin. Volgens een vriend verblijven de drie kleine kinderen bij een tante en is er spanning over het feit dat de kinderen niet thuis wonen. Daarnaast heeft de vader verschillende akkefietjes gehad met politie en justitie. De situatie blijft verdacht omdat er door de speciaal getrainde onderhandelaars van de politie geen contact te krijgen is met de bewoners. Bovendien blijven de rolluiken op de onder- en bovenverdieping van het pand aan de Meander hermetisch gesloten. Kortom, de politie heeft geen idee wat zich achter de voordeur afspeelt.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee