‘Te weinig besef van historische waarde gebouwen’

© De Limburger

Projectontwikkelaars en ambtenaren hebben nog te vaak te weinig besef van de (cultuur-)historische waarde van gebouwen.

Ronald Colée

Dat zegt voorzitter Ernst Homburg van de Werkgroep Industrieel Erfgoed Limburg bij de presentatie van de nieuwe stadswandeling langs Industrieel Erfgoed in de Maastrichtse wijk Wyck. "Plannen zijn nog niet genoeg verankerd in de historie waardoor waardevolle panden verloren gaan of te ‘grondig’ gerestaureerd worden."

Netwerk van monumentenHomburg wijst naar de totaalaanpak in het Duitse Roergebied en pleit voor een netwerk van industriële monumenten in Limburg die met elkaar samenwerken om meer bewustwording te creëren: naar elkaar verwijzen en bijvoorbeeld met fietsroutes met elkaar verbonden zijn.

FoldersDe nieuwe wandeling ‘Made in Wyck’ is de derde in een reeks. Deel een en twee bestreken respectievelijk het Jekerkwartier en het gebied tussen Markt en Bassin. De folders met historische wetenswaardigheden en QR-codes zijn voor 2,50 euro verkrijgbaar bij de VVV en Centre Céramique

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee