PSV met Hendrix in de basis eenvoudig langs Sparta

© ANP Pro Shots

Met Jorrit Hendrix voor het eerst in lange tijd weer eens in de basis heeft PSV zaterdagavond eenvoudig gewonnen bij Sparta.

De Redactie

Op het Kasteel stapte de landskampioen na negentig minuten met 2-0 van het veld. Prima partijJorrit Hendrix mocht weer eens vanaf het begin meedoen, omdat Andrés Guardado nog niet fit genoeg was voor een basisplek. De Mexicaan werd niet gemist, want zijn vervanger uit Panningen speelde een prima partij. Trainer Phillip Cocu toonde zich na afloop tevreden: "Die jongen speelde een uitstekende wedstrijd. Hij maakte ook op de training ook al een goede indruk."

Rentree LocadiaNaast Hendrix maakte ook Jürgen Locadia zijn rentree in het basisteam. De aanvaller liep eind augustus eerst een liesblessure op en kreeg aan het einde van zijn revalidatietraject te maken met een knieblessure. In februari maakte Locadia zijn rentree en zaterdag was hij voor het eerst weer basisspeler, wat ten koste ging van de Uruguayaan Gastón Pereiro. Locadia was bij zijn terugkeer direct trefzeker. De 23-jarige speler schoot halverwege de eerste helft de bal met een strak en laag schot achter keeper Roy Kortsmit.

Van GinkelNa een fout in de verdediging bij Sparta van Rick van Drongelen, verdubbelde Marco van Ginkel kort voor rust de voorsprong. De middenvelder reageerde alert na balverlies, omspeelde de doelman en kon de bal rustig in het doel schieten.

Met die marge was het duel in Rotterdam gespeeld. Sparta was niet bij machte de spanning in de tweede helft nog terug te brengen, en ook PSV scoorde niet meer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee