Verstappen niet voor het eerst in aanraking met politie

Print
Verstappen niet voor het eerst in aanraking met politie

Jos Verstappen in 2006 Foto: Marcel van Hoorn

Jos Verstappen werd zondagavond met bebloed gezicht meegenomen door de politie nadat hij betrokken was bij een ruzie in een club in Roermond. Het is niet voor het eerst dat de vader van Max in aanraking komt met politie.

Recent nog was Jos Verstappen in het nieuws nadat opa Frans Verstappen vertelde dat hij afgetuigd was door Jos. "Ik ben er nu echt helemaal klaar mee", zei de opa van Max toen tegen De Telegraaf. "Jos is een heel chagrijnige en vervelende jongen. Hij heeft gewoon losse handen. Dat is al vaker gebleken."

Opa
De zaak liep uiteindelijk met een sisser af nadat Frans Verstappen zijn verhaal korte tijd later herriep. Hij trok ook de aangifte tegen zijn zoon in waarop het Openbaar Ministerie besloot de zaak voorwaardelijk te seponeren. Voorwaarde was wel dat Jos Verstappen de komende twee jaar geen nieuwe strafbare feiten zou plegen.

Het bekendste Verstappen incident dateert uit 2012. Toen belandde Verstappen achter de tralies nadat hij met zijn auto zou zijn ingereden op zijn ex-vriendin Kelly. Bij een tankstation in Roermond ontsnapte de vrouw destijds naar eigen zeggen uit de auto van Verstappen, waarna hij de achtervolging inzette en haar vervolgens van opzij aanreed. Ook dit keer bleef Verstappen een celstraf bespaard. Zijn ex-vrouw trok haar aangifte in waarna de twee weer een relatie kregen. 

Mishandeling
2008 is ook een rampjaar voor Jos Verstappen. Eerst raakt Verstappen slaags met een medewerker van het kartcentrum in Echt en in datzelfde jaar komt er ook naar buiten dat Jos zijn vrouw Sophie mishandeld en bedreigd heeft. Verstappen wordt vrijgesproken voor de mishandeling, maar krijgt wel een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een boete van 1650 euro voor het stalken van zijn vrouw.

In een verder verleden was het ook al meerdere malen raak. Zo ging Verstappen in 2002 op de vuist met een toeschouwer bij een race in het Duitse Kerpen en in 1998 kwam de oud-formule-1-coureur ook al een opspraak na een mishandeling bij de kartbaan in Lanaken. De ruzie zou destijds ontstaan zijn nadat een commissaris Verstappen aansprak op zijn racegedrag. Jos was daar niet van gediend en vloog de man aan wat resulteerde in op meerdere plekken gebroken kaak en een barst in de schedel. 

Rechter
Verstappen moest voor die laatste zaak uiteindelijk ook voor de rechter verschijnen. De eis was twee jaar, maar Verstappen hoeftde de cel uiteindelijk niet in. De Belgische rechter oordeelde dat Verstappen wel had geslagen, maar dat hij eerst geprovoceerd werd. Verstappen kreeg ook toen een proeftijd, destijds van vijf jaar.