Jos Verstappen weer op vrije voeten na ruzie in beachclub

Print
Jos Verstappen weer op vrije voeten na ruzie in beachclub

Afbeelding: ANP

Moethagen-Hertenpael - Jos Verstappen is weer op vrije voeten nadat hij eerder zondagavond werd opgepakt na een vechtpartij in een beachclub in Roermond.

De oud-Formule1-coureur weigerde volgens de politie in die club na de vechtpartij gehoor te geven aan het bevel om de club te verlaten.

Vrij
Daarop werd hij door de politie meegenomen naar het bureau, Na verhoor werd de vader van coureur Max Verstappen in de loop van de avond weer vrijgelaten.

Lees ook: Bebloede Jos Verstappen opgepakt na ruzie in Roermond

Verstappen voelt zich slachtoffer van de vechtpartij, zegt zijn advocaat Marcel Heuvelmans. Verstappen werd naar eigen zeggen aangevallen door een andere man. Maandag bekijkt zijn advocaat of tegen die belager aangifte kan worden gedaan wegens mishandeling.

Slachtoffer
Verstappen is naar eigen zeggen niet vertrokken omdat hij bij de club wachtte op vervoer. "Hij zou worden opgehaald. Als je slachtoffer bent, waarom zou je dan moeten vertrekken", zegt Heuvelmans.

De betrokkenheid bij de vechtpartij kan mogelijk nog een staartje  krijgen. Vorig jaar deed de vader van Jos, Frans, aangifte van mishandeling tegen zijn zoon. Het Openbaar Ministerie besloot daarop de zaak voorwaardelijk te seponeren. Als Jos Verstappen de komende twee jaar geen strafbare feiten zou plegen zou hij niet vervolgd worden in die zaak.

Lees ook: Verstappen niet voor het eerst in aanraking met politie

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →