De Peel krijgt hoofdrol in theaterproject

Print
De Peel krijgt hoofdrol in theaterproject

Het boek 'Weg uit de Peel' van Jacques Vriens komt tot leven in een theaterstuk. Afbeelding: De Theatermakers

'Weg uit de Peel'. Dat is de titel van het theaterproject dat volgend jaar duizenden belangstellenden naar 'theater de Peel' moet lokken. Aan de basis van het project staat het gelijknamige boek van Jacques Vriens uit 1997.

De schrijver bewerkt de tekst momenteel tot een volwaardige theatervoorstelling. Een verhaal over de Peel, dat vanaf mei 2018 in de openlucht in de Peel (waar anders?) wordt opgevoerd.

Niet toevallig
Dat de voorstellingen van 'Weg uit de Peel' juist in 2018 op het programma staan, is niet helemaal toevallig. Volgend jaar bestaat Nationaal Park De Groote Peel immers 25 jaar. Dan wordt ook de Peelboerderij bij het bezoekerscentrum in Ospel opgeleverd en bovendien het LIFE+-project Groote Peel (grootschalig veenherstel) afgerond.

Twee casts
Per uitvoering van het theaterstuk, ongeveer twintig verdeeld over vier speelplekken, zullen voor en achter de schermen 150 tot 200 personen actief zijn. Er zijn twee afzonderlijke casts: een Limburgse en een Brabantse. Daarmee komt het totale aantal betrokkenen op 300 tot 400. Op de speellocaties wordt een tribune gebouwd met plek voor 350 tot 400 zitplaatsen.

Figuranten gezocht
De cast bestaat uit twee hoofdgroepen: acteurs en actrices voor twintig tekstrollen en een peloton aan figuranten van 5 tot 85 jaar, die als onder meer Peelwerkers, scholieren, kermisvolk en oproerpolitie worden ingezet. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de audities op 17 en 18 juni.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen