Skiër botst tegen boom en sterft tijdens vakantie met vrouw en kinderen

Print
Skiër botst tegen boom en sterft tijdens vakantie met vrouw en kinderen

Archiefbeeld Afbeelding: HBVL/AFP

Een 43-jarige Belg die met zijn vrouw en kinderen op skivakantie was, is zondag bij een skiongeval in Tirol (Oostenrijk) omgekomen. In een afdaling begaf de binding van zijn beide ski's het, waardoor hij ten val kwam. Het vangnet dat hem moest tegenhouden, scheurde, zodat hij meters lager tegen een boom belandde en stierf.

Het ongeval gebeurde in het Oostenrijkse skigebied Zillertal Arena, op ongeveer 1.600 meter hoogte. De 43-jarige Belg was met zijn vrouw en drie kinderen aan het skiën op een rode piste. Tijdens een afdaling kwamen zijn ski's los, waardoor hij stuurloos in een vangnet langs de piste vloog. De verankering van dat vangnet begaf het en de skiër stortte meters van de helling. Hij kwam tot stilstand tegen een aantal bomen. Reddingswerkers kwamen ter plaatse met een helikopter, maar ondanks een veertig minuten durende poging om hem te reanimeren, stierf de veertiger op de plaats van het ongeval.

Zijn vrouw en drie kinderen werden in de vallei naar Zell geëvacueerd en daar opgevangen door een crisis interventie team. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vrijgegeven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →