Swalmenaar vrijgelaten na politie-actie

Print
Swalmenaar vrijgelaten na politie-actie

De rolluiken van de woning bleven dicht. Afbeelding: Le Giesen

De man die vrijdag door een arrestatieteam uit zijn huis aan de Meander in Swalmen werd gehaald, is weer vrij.

Dat heeft een woordvoerder van de politie maandagmorgen bevestigd.

Geen strafbaar feit
De man wordt niet langer verdacht van een strafbaar feit. De politie heeft sinds vrijdag uitgezocht of de Swalmenaar een vrouw in de woning gegijzeld heeft gehouden. Dat onderzoek wijst uit dat er geen sprake was van wederrechtelijke vrijheidsberoving, zoals de aanklacht direct na de aanhouding luidde.

Lees ook: Politie trok alles uit de kast voor probleemgezin in Swalmen

Arrestatieteam
De politie liet vrijdagmiddag een arrestatieteam aanrukken omdat er grote onduidelijkheid was over wat er aan de hand was in de woning. Iemand had de politie gebeld omdat  er in het huis  hulpgeroep had geklonken. De politie, zelfs getrainde onderhandelaars, kregen geen contact met de bewoners. Ook zichtcontact was onmogelijk omdat de rolluiken hermetisch gesloten waren. Na twee uur ging de deur open en kon de man worden aanhouden. De vrouw, die van haar vrijheid zou zijn beroofd,  ging vrijwillig mee naar het politiebureau, zij mocht na het vertellen van haar verhaal over wat er zich had afgespeeld die vrijdagmiddag, weer naar huis.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →