Explosie metro Sint-Petersburg eist zeker tien levens

Print
Explosie metro Sint-Petersburg eist zeker tien levens

Afbeelding: AFP

Een vermoedelijke aanslag in de metro van Sint-Petersburg heeft zeker tien levens geëist. Ook zijn circa 50 gewonden gevallen.

De explosie had plaats bij het station Sennaja Plosjtsjad, in het centrum van de stad.

Springstof
Verscheidene Russische staatsmedia berichtten aanvankelijk dat ook een metrostation bij het Instituut voor Technologie door een ontploffing was opgeschrikt. Later meldden de meeste staatsmedia dat de explosie zich voordeed in een coupé van een metrovoertuig dat tussen de twee stations reed. In die coupé zou springstof zijn geëxplodeerd. Alle metrostations in Sint-Petersburg zijn inmiddels gesloten.

Fragmentatiebom
Volgens bronnen bij de regering was sprake van een aanslag met een fragmentatiebom. Maar president Vladimir Poetin zei dat de oorzaak van het bloedbad in het metrosysteem nog niet bekend is.Hij liet weten dat de autoriteiten alle opties openhouden, inclusief terrorisme.

Moskou
De verantwoordelijkheid voor de explosie is niet opgeëist. Sint-Petersburg is de afgelopen jaren niet door aanslagen getroffen. Moskou is wel meerdere malen geraakt door terreuracties. De meeste aanslagen in de hoofdstad waren het werk van moslimterroristen uit de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië.