Justitie onderzoekt of Jos Verstappen alsnog vervolgd moet worden

Print
Justitie onderzoekt of Jos Verstappen alsnog vervolgd moet worden

Afbeelding: ANP

Het Openbaar Ministerie in Limburg bekijkt of oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen alsnog vervolgd moet worden voor het mishandelen van zijn vader, vorig jaar.

Aanleiding voor het onderzoek is de vechtpartij in een Roermondse beachclub waar Jos Vestappen afgelopen zondag bij betrokken raakte. De politie hield de oud-coureur en vader van coureur Max Verstappen zondagavond aan na die vechtpartij. Hij zou hebben geweigerd de zaak te verlaten toen de politie daar om vroeg.

Staartje
Het incident van afgelopen zondag kan voor Jos Verstappen een naar strafrechtelijk staartje krijgen. Vorig jaar werd de mishandelingszaak tegen hem voorwaardelijk geseponeerd.  Als hij twee jaar geen strafbare feiten zou plegen, zou hij niet vervolgd worden.

Strafbaar feit
Justitie zegt het incident van zondag nog te onderzoeken. Belangrijke vraag die Justitie probeert te beantwoorden is of Verstappen een strafbaar feit heeft gepleegd tijdens de vechtpartij. "We moeten de resultaten van dat onderzoek afwachten. Dan pas wordt duidelijk of deze kwestie gevolgen heeft voor zijn voorwaardelijke sepot", vertelt een woordvoerster.

Lees ook: Jos Verstappen weer op vrije voeten na ruzie in beachclub

Woordenwisseling
Volgens een ooggetuige stelde de vechtpartij van zondag weinig voor. “Het was een woordenwisseling tussen twee volwassenen die uit de hand liep toen andere bezoekers zich met de kwestie gingen bemoeien.” De politie probeerde de zaak te sussen door de vechtersbazen naar huis te sturen. Toen Verstappen weigerde te vertrekken, werd hij aangehouden. Naar eigen zeggen is de ex-coureur gebleven omdat hij bij de club wachtte op vervoer. "Hij zou worden opgehaald. Als je slachtoffer bent, waarom zou je dan moeten vertrekken", zegt zijn advocaat Marcel Heuvelmans. Volgens de raadsman overweegt Verstappen zelf aangifte te doen tegen zijn belager. Verstappen is later die avond huiswaarts gestuurd.

Schermutseling
Volgens de politie is Verstappen niet als verdachte aangehouden. “Voor ons is deze zaak slechts een schermutseling tussen twee personen, zoals we die elk weekend meermaals zien.” In de meeste gevallen is zo’n zaak voor politie en justitie snel afgedaan. In het geval van Verstappen ligt het echter gevoeliger vanwege het voorwaardelijke sepot in de mishandelingszaak die nog boven zijn hoofd hangt.

Een woordvoerder van de politie zegt dat er voor zover bekend nog geen aangifte binnen is van betrokken partijen of van de beachclub zelf.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen