Laatste werkbedrijf WOZL verkocht

Print
Laatste werkbedrijf WOZL verkocht

Afbeelding: Istock

Sittard - Met de verkoop van Catering heeft WOZL afscheid genomen van zijn laatste werkbedrijf. Limburg Catering uit Sittard neemt alle 67 SW’ers over.

Het cateringbedrijf van het werkvoorzieningschap beheert nu nog elf kantines. Net als onlangs bij de verkoop van de kabelbomenfabriek zijn  afspraken gemaakt over leer-werkplekken.

Afstoten
Na het faillissement van Licom had WOZL van de elf deelnemende gemeenten opdracht gekregen eigen, risiscovolle bedrijfsactiviteiten af te stoten. Eerder al werden onder meer al schoenenfabriek Emma in Brunssum, de kwekerij in Kerkrade en de kabelbomenfabriek in Brunssum verkocht.  Steeds met behoud van werkgelegenheid van de SW’ers.

Bescheiden afdeling
Er blijft wel een bescheiden afdeling voor beschut werk over. Verder fungeert WOZL als detacheringsorganisatie voor SW’ers. Daarnaast wordt de kennis ingezet in het Werkgevers Service Punt Parkstad, dat mensen met een arbeidsbeperking en afstand tot de arbeidsmarkt naar werk begeleidt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →