Zorgen om optreden rapper Boef op scholierenfeestje

Print
Zorgen om optreden rapper Boef op scholierenfeestje

Afbeelding: ANP/Remko de Waal

De omstreden rapper Boef staat 21 april op de bühne van de Poort van Limburg in Weert tijdens de Laatste School Dag (LSD).

Dat heeft tot veel reacties geleid op sociale media.

Op alles voorbereid
De Socialistische Partij is niet blij met dat optreden. De rapper zou volgens de partij in zijn teksten geweld, drugsgebruik en criminaliteit verheerlijken. Ook zouden zijn optredens een traditie van geweld, intimidatie en opstootjes hebben. Jeroen Goubet, fractievoorzitter van de SP in Weert, wil het optreden niet verbieden, maar drukt politie en burgemeester Jos Heijmans op het hart op alles voorbereid te zijn. Verder vraagt de partij zich af of er een risicoanalyse van het optreden is gemaakt.

Goede afspraken
De organisatie van de Laatste School Dag (LSD) in Weert vraagt zich af waar iedereen zich druk over maakt. "We hebben met de politie en gemeente goede afspraken gemaakt."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →