Meer busverbindingen vanuit Limburg naar Europese steden

Print
Meer busverbindingen vanuit Limburg naar Europese steden

Afbeelding: Flixbus

Flixbus breidt het aantal directe busverbindingen vanuit Limburg naar andere Europese steden flink uit.

Vanaf donderdag krijgt Maastricht er directe lijnen naar onder meer Gent, Brugge, Oostende, Lille, Frankfurt, München, Neurenberg, Praag en Brno bij. Al dan niet met stops in één van die tussenliggende steden. Maastricht kent momenteel al een directe verbinding met Parijs.

Venlo
Venlo is vanaf donderdag na Maastricht en Roermond de derde Limburgse halteplaats van Flixbus. Dan rijden er voor het eerst bussen naar Frankfurt (luchthaven en centraal station) en Düsseldorf.

Roermond
Roermond kreeg afgelopen zomer zijn eerste Flixbus-verbindingen. Die stad heeft momenteel routes naar Brussel en Duitse steden tussen Düsseldorf en Wolfenbüttel.

Toverland
Flixbus maakte eerder al bekend plannen te hebben voor routes naar onder meer Toverland, Venlo en Heerlen. Die zijn uitgesteld omdat Noord-Brabant weigert ontheffing te verlenen voor lijnen via Eindhoven. Die zouden 'onevenredig afbreuk’ doen aan het bestaande openbare busvervoer tussen Eindhoven Airport en het centraal station.

Juridische procedure
Flixbus bestrijdt dat en heeft inmiddels een juridische procedure tegen de provincie aangespannen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. De vervoerder wil daar afdwingen dat de routes naar Limburg toch mogelijk worden. Het gaat om de lijnen  Amsterdam-Eindhoven-Heerlen, Alkmaar-Eindhoven-Toverland-Venlo-Dortmund, Domburg-Eindhoven-Venlo-Dortmund en Zandvoort-Amsterdam-Eindhoven-Roermond. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →