RTL Boulevard verbreekt stilzwijgen over affaire Tan-Stax

Print
RTL Boulevard verbreekt stilzwijgen over affaire Tan-Stax

Afbeelding: ANP

Na dagenlange stilte over de affaire van Humberto Tan met Dionne Stax heeft RTL Boulevard er maandagavond voor het eerst aandacht aan besteed.

Het afzeggen van Stax als gast bij de ochtendshow van Edwin Evers was aanleiding om te berichten over het nieuws dat de afgelopen week de headlines van showrubrieken domineerde.

Stilzwijgen
De redactie van RTL Boulevard kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over het stilzwijgen van het nieuws over hun RTL-collega. Onder anderen AD-columniste Angela de Jong schreef dat de rubriek door het ijs was gezakt door het nieuws links te laten liggen. "Wat jarenlang dé showbizzrubriek van Nederland was, is definitief verworden tot een zielig pr-apparaat van RTL 4."

Geen mededelingen
Het is onduidelijk of de afmelding iets te maken heeft met de berichten over haar romance met Tan. Omroep Max, waarvoor Stax het programma Van Onschatbare Waarde presenteert, liet Boulevard weten geen mededelingen te doen over het privéleven van de presentatrice. 

Ikink
Voormalig RTL Late Night-sidekick Luuk Ikink heeft Humberto Tan een smsje gestuurd of hij iets kwijt wilde over het nieuws. Hij liet Ikink weten niet te willen reageren. "Hij wil er helemaal niks over kwijt. Ook RTL geeft geen commentaar", zei Ikink in de uitzending.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen