Verpleegkundige Nina bijna slachtoffer van twee nep-agenten

Print
Verpleegkundige Nina bijna slachtoffer van twee nep-agenten

Afbeelding: Istock/Facebook

Verpleegkundige Nina Richter uit Baexem zou zaterdagavond bijna slachtoffer zijn geworden van twee bedriegers die zich voordeden als politieagenten.

Dat laat ze via Facebook weten.

Ze schrijft dat ze vanuit haar werk in Maastricht via de A2 naar huis reed toen ze opeens werd ingehaald door een grijze Volkswagen Polo met blauw zwaailicht op het dak. 

Dwingend
Vervolgens zou de auto voor Nina zijn gaan rijden. Met lichtsignalen werd ze ter hoogte van tankstation Kruisberg bij Meerssen tot stoppen gemaand. Op Facebook schrijft ze dat ze dacht dat het om een onopvallende politie-auto ging, en daarom dus stopte. Twee mannen in normale kleding stapten uit, lieten vluchtig een pasje zien en bevolen Nina 'op een dwingende manier' uit te stappen. 

Politie-vader
Nina vertrouwde de situatie niet en besloot haar vader te bellen die bij de politie werkt. Ze vroeg zich af of dit de normale gang van zaken was. Toen de twee dit in de gaten kregen, renden ze terug naar hun auto en sloegen op de vlucht. Dat ging allemaal zo snel dat Nina geen kenteken heeft kunnen noteren. Wel heeft ze melding gemaakt bij de politie, zo laat ze weten. Haar Facebookpost is inmiddels bijna 7.000 keer gedeeld.

Onderzoek
De politie is inmiddels ook met het voorval bezig. Een woordvoerder laat weten dat de vrouw melding heeft gemaakt bij een familielid dat bij de politie werkt. De betreffende agent werkt echter bij  een ander korps waardoor het voorval niet direct bij de politie in Limburg terecht is gekomen. Inmiddels is men bij de politie wel op de hoogte en wordt er gekeken of er meer mensen slachtoffer zijn van deze 'nepagenten'. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →