Waarom asperges dit jaar ineens de helft goedkoper zijn

Print
Waarom asperges dit jaar ineens de helft goedkoper zijn

Afbeelding: Stefan Koopmans

Asperges zijn dit jaar een stuk vriendelijker geprijsd dan vorig jaar. Goed nieuws voor de liefhebber dus. De telers zelf zien het ook niet zo somber in. We moeten alleen nog wat meer asperges gaan eten.

Ze worden steeds goedkoper. Vorige week gingen de asperges nog voor acht euro de kilo van de hand, vanmorgen stond de teller op vijf euro, zegt Rick Mengers, aspergeverkoper bij Zon Fruit & Vegetables in Venlo. Vorig jaar in maart ging een kilo van dat witte goud nog voor veertien euro over de toonbank.

Pasen
Het aanbod is groot, zegt Mengers. "Dat komt door het goede weer en omdat er nauwelijks nog naar Duitsland geëxporteerd wordt. Duitsers associëren asperges met Pasen, en dat duurt nog anderhalve week. Duitsland is voor de aspergesector het belangrijkste exportland.”

Medelijden?
Zeker, de Duitsers telen ook asperges maar die hebben een iets andere manier van werken dan de Nederlanders. "Daarom kunnen wij zo’n drie weken eerder oogsten.” De lage prijs is gunstig voor de consument, maar hoe zit dat met de aspergeteler. Moeten we daar geen medelijden mee hebben?

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje