Champignonbedrijven bundelen krachten in Mushroom Valley

Print
Champignonbedrijven bundelen krachten in Mushroom Valley

Afbeelding: Bart Coenders

Zestien champignonbedrijven en drie onderwijsinstellingen willen via het nieuwe platform Mushroom Valley de champignonsector in Noord-Limburg economisch versterken.

Bij de stichting die deze week wordt opgericht zijn onder meer Has Hogeschool, Fontys, Citaverde College, de gemeente Horst aan de Maas en bedrijven als Topterra, Lutèce, Limgroup en Christiaens Group betrokken.

Villa Flora
Mushroom Valley gaat kantoor houden in Villa Flora en stelt voormalig Vitelia-topman Jan Janssen voor twee dagen per week aan als manager. Bedoeling is dat hij aan de slag gaat met ideeën en plannen van de leden.

Onderzoeken
Naast promotie van de champignonsector middels lezingen, workshops en deelname aan internationale beurzen wil Mushroom Valley ook diverse onderzoeksprojecten opstarten. Bijvoorbeeld naar teelttechnieken, veredeling, rassen en gezondheidsaspecten van de champignon. Voor die onderzoeken wil Mushroom Valley actief fondsen gaan werven.

Bestuursvoorzitter Jan Hulsen hoopt de komende jaren alle champignonbedrijven uit Horst aan de Maas en omgeving bij Mushroom Valley te betrekken. Volgens hem gaat het in totaal om zo’n 35 á 40 bedrijven.