PVV doet volgend jaar in zeven Limburgse gemeenten mee aan de verkiezingen

Print
PVV doet volgend jaar in zeven Limburgse gemeenten mee aan de verkiezingen

Afbeelding: ANP

De PVV doet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 mee in zeven Limburgse gemeenten. In de zoektocht naar geschikte kandidaten zijn nog zo’n honderd belangstellenden over.

Met name in de steden denkt de partij flink te kunnen gaan scoren.

De PVV kondigt aan mee te zullen doen in de steden Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Sittard-Geleen en Venlo. Ook in de gemeenten Landgraaf en Stein stelt de partij zich verkiesbaar. Opvallend is dat Midden-Limburg in de lijst ontbreekt. Volgens Robert Housmans, coördinator en fractievoorzitter van de Limburgse PVV-afdeling, is de keuze gebaseerd op de uitslag bij de laatste landelijke en provinciale verkiezingen en op het aantal geschikte kandidaten.

Oproep
In december kondigde Geert Wilders aan voor het eerst in alle provincies mee te zullen doen aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Op dit moment is de partij alleen in Almere en Den Haag actief. Hij deed tegelijkertijd een oproep aan de achterban om zich kandidaat te stellen. In heel Limburg heeft dat in totaal tot zo’n honderdvijftig reacties geleid. Na een eerste selectie zijn er daar nu nog honderd van over, zegt Housmans.

Opleiding
Op dit moment volgen de aspirant-raadsleden een opleidingstraject. „Ik ben ervan overtuigd dat hier voldoende kwaliteit tussen zit om in de zeven gemeenten mee te kunnen doen. Maar aanmelden is nog mogelijk.” Namen wil de PVV pas bekendmaken als de kieslijsten zijn samengesteld. Wel zegt Housmans dat er verschillende ‘bekende personen’ tussen zitten die nu nog voor andere partijen actief zijn in de lokale politiek.

Grootste partij
Bij de Tweede Kamerverkiezingen vorige maand werd de PVV in alle zeven geselecteerde gemeenten de grootste partij. De PVV verwacht bij de lokale verkiezingen hetzelfde resultaat en wil in de gemeenten ook mee gaan besturen. Met zeven gemeenten is de PVV in deze provincie relatief fors vertegenwoordigd. In heel Nederland doet de partij in 60 gemeenten mee.