Roerdalen verliest slag om windmolens

Print
Roerdalen verliest slag om windmolens

Afbeelding: anp

Roerdalen heeft een slag in de strijd tegen de bouw van windmolens in Wassenberg verloren. De Duitse buurgemeente dendert gewoon door, ondanks vele protesten.

De gemeenteraad van Wassenberg heeft  besloten een lap grond van dik vijftig hectare in het Birgelener Wald te reserveren voor een windmolenpark. Daarmee wordt de weg geopend voor de procedures die uiteindelijk moeten leiden tot een windmolenpark.

Uitzicht
Een brief van burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen aan haar collega in Wassenberg heeft weinig indruk gemaakt op de Duitse collega. De Boer sprak in januari haar grote zorgen uit over het voornemen van Wassenberg om in natuurgebied Birgelener Wald een plek aan te wijzen voor een windmolenpark. De tweehonderd meter hoge windmolens die de Duitsers willen laten bouwen in het bos, bederven het uitzicht, stelt de burgemeester.

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen