Pepijn Lijnders loyaal aan Klopp: 'Niet het goede moment'

© Youtube

Pepijn Lijnders uit Broekhuizen staat hoog op het verlanglijstje van Go Ahead Eagles om volgen seizoen aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Zelf houdt de assistent-trainer van Liverpool echter de boot af.

Redactie

Aan Voetbal International laat Lijnders (34) weten dat de focus op dit moment ligt om manager Jürgen Klopp te assisteren.Loyaliteit"Dit is niet het moment om na te denken over de volgende persoonlijke stap en project", begint Lijnders. "Ik weet van de interesse van verschillende clubs en waardeer dit, maar timing en loyaliteit is belangrijk ten opzichte van Liverpool en Jürgen." AmbitieLijnders verwacht komende zomer in Wales de hoogste trainerscursus af te ronden. Vanaf dat moment kan hij aan de slag als hoofdtrainer bij bijvoorbeeld een Nederlandse eredivisieclub. Lijnders: "Dat is absoluut de ambitie, maar komend seizoen is waarschijnlijk te vroeg. Ik ben loyaal en daarom zou het lastig zijn om na slechts één volledig jaar met Jürgen uit dit project bij Liverpool te stappen."FC PortoLijnders is in Liverpool bezig aan zijn tiende seizoen als coach in het buitenland. Zeven jaar lang werkte hij in Portugal bij FC Porto. In 2015 maakte de Broekhuizenaar de overstap naar Liverpool. Daar trainde hij in eerste instantie de jeugdspelers van Liverpool onder 16. Niet veel later werd hij door toenmalig coach Brendan Rodgers naar het eerste elftal gehaald als assistent. Die rol vervult hij sindsdien met verve. In Nederland was Lijnders onder andere werkzaam bij PSV.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal