Lukt het de PVV in Limburg de juiste politici te vinden?

Print
Lukt het de PVV in Limburg de juiste politici te vinden?

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Wat zijn de kansen voor de PVV bij de lokale verkiezingen volgend jaar? Aan draagvlak geen gebrek in de zeven geselecteerde Limburgse gemeenten. Het succes valt of staat met goede, betrouwbare politici.

De PVV wil volgend jaar in zeven Limburgse gemeenten de touwtjes in handen krijgen. Een selectie die niet zo maar tot stand gekomen is op basis van een potje ezeltje prik. Het zijn juist die gemeenten waar de partij bij eerdere Provinciale Staten- en Tweede Kamerverkiezingen goed scoorde.

Overal de grootste
Neem de steden. Daar werd Geert Wilders op 15 maart, tegen de landelijke trend in, op Weert na overal de grootste. Zelfs in studentenstad Maastricht en SP-nest Heerlen kwam de PVV als winnaar uit de bus. In Kerkrade ging maar liefst een derde van alle stemmen naar Wilders’ partij. Een veilige keuze dus.

Ontbrekende namen
Toch ontbreken er ook een aantal voor de hand liggende gemeenten in het rijtje. In Onderbanken, Nuth en Schinnen wil de partij eerst zien hoe de herindeling uitpakt.  In Weert had de PVV graag mee willen doen, maar hier stelden zich te weinig inwoners kandidaat, weet Robert Housmans. De voorzitter van de Limburgse PVV-Statenfractie coördineert de gemeenteraadsverkiezingen. 
Ook in Roermond doet de PVV volgend jaar niet mee. Op lokaal niveau denkt de partij niet te kunnen opboksen tegen de LVR, de populaire volkspartij van Jos van Rey en de zijnen. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen