Witwaszaak: justitie legt beslag op woning gemeentesecretaris Leudal

Print
Witwaszaak: justitie legt beslag op woning gemeentesecretaris Leudal

De politie viel de woning in Echt afgelopen maart binnen. Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Justitie heeft beslag gelegd op de te koop staande woning in Echt van Diana Noppers, de gemeentesecretaris van Leudal.

Zij is samen met haar partner Pieter H. verdachte in een grote fraudezaak. H. zou als ambtenaar van de gemeente Helmond tonnen hebben verduisterd. 

Witwassen
Noppers zou op haar beurt een deel van dit geld hebben witgewassen, onder meer door kledingaankopen. Ze werd vorige week vrijgelaten. Haar advocaat Paul Acda meldde toen dat de witwasverdenking aan het adres van zijn cliënt neerkomt op een kledingaankoop van 40.000 euro. 

Kasteel Eyckholt
Pieter H. heeft inmiddels kasteel Eyckholt in Roosteren, dat hij sinds vorig jaar in bezit had, in de verkoop gezet. Het restaurant in het kasteel is gesloten. De vraagprijs voor het restaurant met naastgelegen woning: 895.000 euro. Het restaurant in het kasteel, dat in het najaar van 2016 nog feestelijk werd geopend, heeft inmiddels de deuren noodgedwongen gesloten. "Ik kan er niet te veel over zeggen, maar natuurlijk is er een link naar de huidige situatie waarin mijn cliënt zich bevindt", laat zijn advocaat Gitte Stevens weten.

Pieter H. is de hoofdverdachte in een grote fraudezaak. Hij zit sinds 15 maart vast. H. zou in zijn functie als hoofd interne dienst van de gemeente Helmond geld hebben verduisterd.  Naar verluidt zou het gaan om een bedrag van ongeveer 450.000 euro. Een bedrag dat het Openbaar Ministerie overigens nog niet wil bevestigen. Duidelijk is wel dat de fraude gedurende meerdere jaren moet hebben plaatsgevonden.