Kerkrade trekt portemonnee, Center Court-gebied stap dichterbij

Print
Kerkrade trekt portemonnee, Center Court-gebied stap dichterbij

Zo moet het er gaan uitzien. Afbeelding: De Limburger

De gemeente Kerkrade gaat de grond van het voormalige ziekenhuisterrein kopen. Zo komt het op die plek beoogde Center Court een stap dichterbij.

Dat Center Court moet een gebied voor zorg, educatie en sport worden.

Genoeg draagvlak
De ruim twee hectare grond met bebouwing die nu eigendom is van projectontwikkelaar Wyckerveste kost 2,1 miljoen euro. Daarnaast wordt nog een miljoen beschikbaar gesteld als voorbereidingskrediet voor het project. Voor de uitgave moet nog toestemming worden gegeven door de gemeenteraad, maar in de commissievergadering van dinsdag bleek dat er meer dan genoeg draagvlak is.

36 miljoen
In totaal gaat het Center Court 36 miljoen euro kosten. De gemeente rekent op bijdragen van IBA, de provincie en andere partijen als onderwijsinstellingen. Hoe hoog die bijdragen zijn, is nog niet bekend. Daarvoor is het plan nog niet ver genoeg uitgewerkt.

Sport
Het Center Court vervangt het huidige zwembad D’r Pool en de sporthal Kerkrade-West en komt op de plek waar vroeger het ziekenhuis gevestigd was, vlakbij het centrum. Daarnaast komt er ruimte voor onderwijs, een medisch centrum, studenten- en zorgwoningen (op verzoek van Lokaal Alternatief óók voor kansarme jongeren) en een buitensportveld waarop ook festivals kunnen worden gehouden.