Madness zorgt voor skafeestje op festival Bospop

Print
Madness zorgt voor skafeestje op festival Bospop

Madness frontman Suggs op Pinkpop in 2009. Afbeelding: Harry Heuts

De Britse skaformatie Madness sluit zondag 9 juli de 37e editie van Bospop af. Het popfestival in Weert kondigt vandaag de komst aan van de nog steeds populaire groep.

De bezoekers van Bospop kunnen zich alvast opmaken voor een regelrecht skafeestje als Graham McPherson - beter bekend als Suggs - in juli grote hit Baggy trousers inzet. De frontman van Madness, doorgaans met zwarte zonnebril en gekleed in een  onberispelijk kostuum,  heeft met de Britse groep een lange rij bekende  liedjes gemaakt, die zeker in Weert de revue zullen passeren. One step beyond, Our house, Embarrassment en Night boat to Cairo, werden begin jaren tachtig van vorige eeuw grijs gedraaid.

Hoogtijdagen
Het waren de hoogtijdagen van Madness, dat in 1979 het levenslicht zag met muzikanten uit de volkswijken van Londen. In de periode dat ska de boventoon voerde in de hitlijsten met groepen als The Specials en The Selecter, klom Madness snel naar de troon. Met dank aan Baggy trousers - als antwoord op Pink Floyd’s klassieker Another  brick in the wall (‘We don’t need no education’).  De videoclip op de speelplaats van een basisschool in combinatie  met de hoekige danspasjes van de nutty boys en  de vliegende saxofonist Lee Thompson zorgden in Europa voor de grote doorbraak. Madness heeft met reggaegroep UB40 in Engeland nog altijd het record in handen van meeste weken in de Britse hitparade, 214 om precies te zijn.

Line-up
Met de komst van Madness - dat enkele jaren geleden ook op Pinkpop te zien was - naar Weert zijn de twee dagafsluiters van Bospop bekend. Eerder werd al Doe Maar aangekondigd dat zaterdag 8 juli als hoofdact op het podium staat. Tot nu zijn 12.000 toegangskaarten verkocht voor het popfestival.

Het complete programma is te vinden op www.bospop.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →