Eneco Tour wordt BinckBank Tour

Print
Eneco Tour wordt BinckBank Tour

Jesper Asselman tijdens de podiumceremonie van de tweede etappe van de Enecotour van Breda naar Breda in 2015. Afbeelding: ANP

Wielerevenement Eneco Tour gaat verder als de BinckBank Tour. De onlinebroker maakte woensdag bekend zich de komende vijf jaar als hoofdsponsor aan de enige meerdaagse wielerwedstrijd uit de UCI WorldTour in Nederland en België te hebben verbonden.

De etappewedstrijd vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 13 augustus. De ploegenpresentatie is op 6 augustus in Breda. Een week later wordt de etappekoers in het Belgische Geraardsbergen afgesloten. De editie van 2017 heeft verder aankomsten in Venray, Leidschendam, Ardooie, Lanaken, Sittard-Geleen en Houffalize.

Beleving vergroten
De wielerronde is volgens BinckBank in twaalf jaar uitgegroeid tot een van de grootste terugkerende sportevenementen in België en Nederland. De organisatie is in handen van sportmarketingbureau Golazo Sports, dat onder meer ook verantwoordelijk is voor de marathon van Rotterdam. ,,We hebben nu een partner die de continuïteit verzekert en waarmee we de wedstrijd nog verder kunnen uitbouwen. Samen willen we de beleving van dit evenement voor alle wielerfans blijven vergroten'', aldus directeur Bob Verbeeck.

Winnaar 2016
De winnaar van de laatste editie in 2016 was Niki Terpstra. Andere Nederlandse winnaars waren Erik Dekker, Leon van Bon en Lars Boom.