Verdachte Gennepenaar mishandeling homostel weer vrij

Print
Verdachte Gennepenaar mishandeling homostel weer vrij

Ronnie en Jasper. Afbeelding: Erik van 't Hullenaar | Beeldbewerking AD

Een van de zes verdachten van het mishandelen van een homopaar in Arnhem, een man uit Gennep, is vrijgelaten. De andere vijf verdachten zitten nog vast.

De politie had woensdag nog geen aangifte tegen de homoseksuele mannen ontvangen, zei een woordvoerster. De advocaat van een zestienjarige jongen zei maandag dat de mannen zelf begonnen waren met de vechtpartij en dat de zestienjarige jongen rake klappen had gehad. Hij zou daarvan aangifte doen, maar dat is dus nog niet gebeurd. De zestienjarige jongen is nog niet in vrijheid gesteld.

Aangevallen
Het Arnhemse homopaar zegt dat ze zondagmorgen vroeg na het uitgaan zijn aangevallen door een groepje jongens omdat ze hand in hand met elkaar over straat liepen. ,,Doen we normaal nóóit. Echt niet. Wij zijn niet van die provocerende types. En anno 2017 kan het gewoon niet, dat je zomaar hand in hand loopt zonder dat je verwensingen naar je hoofd geslingerd krijgt. Dus normaal raken we heel soms elkaars hand wel eens aan, maar zelfs dát doen we meestal niet'', zei de 35-jarige Jasper Vernes-Sewratan.

Verontwaardiging
Zijn man Ronnie Sewratan-Vernes (31) kreeg een klap met een betonschaar en raakte daardoor zeker vier tanden kwijt. Het incident heeft tot een storm van verontwaardiging geleid. Bekende en onbekende Nederlanders deden uit protest mee aan een fotoactie die presentatrice en journaliste Barbara Barend lanceerde onder de hashtags #allemannenhandinhand en #handinhand. D66-leider Alexander Pechtold plaatste als een van de eersten een foto waarop hij hand in hand met mede-onderhandelaar Wouter Koolmees naar de formatiegesprekken op het Binnenhof liep.